Diabetul, obezitatea si slabirea excesiva se trateaza atat cu o alimentatie specifica cat si cu miscare si leacuri din plante!
Alimentatie specifica = stil de viata
O caracteristica a ultimilor decenii este o crestere alarmanta si in ritm agresiv a bolilor de nutritie. Moda dietelor si a infometarii este pe primul loc.
Diabetul, obezitatea si subnutritia sunt dereglari intilnite la tot pasul in societatea moderna. Nu sunt transmisibile, le facem noi, datorita unui regim alimentar dezechilibrat. Metabolismul este dat peste cap si efectele se vad in scurt timp. Cand situatia depaseste orice limita, umblam dupa regimuri de slabire. Daca reusim sa le tinem pana la capat, dam jos cateva kilograme, apoi ne ingrasam la loc. Mai grav, cand alimentatia nerationala duce la diabet zaharat, ajungem la medicamente si subnutritia este o boala careia putini ii dau importanta, secatuind organismul de combustibili. Toate aceste afectiuni isi au cauza, dar si leacul, in alimentatie.
Ce este obezitatea?
Bolile specifice de nutritie sunt cauzate de disfunctiile endocrine, factori ereditari, fumat, sedentarism, stres, si, instransa corelatie, de alimentatia nerationala.
Dieta, in unele boli, este singurul remediu, in altele 50% din eficacitatea tratamentului, dar in toate cazurile detine un rol foarte important. Obezitatea este o tulburare de nutritie caracterizata printr-o sporire anormala a greutatii corporale. Se considera obezita persoana care a depasit greutatea ideala cu 15% sau mai mult. Greutatea optima reprezinta numarul de kilograme echivalente numarului de centimetri ce depasesc 1 metru in inaltime. Obezitatea este cauzata fie de un exces de alimente care se depune sub forma de grasime, fie de unele boli, in special ale glandelor endocrine (hipofiza, tiroida, suprarenale, sexuale). Indiferent de origine, obezitatea constituie o stare anormala a corpului si dauneaza inimii, arterelor, ficatului, provoaca diabet, guta. Media de viata a obezilor este cu 10 ani mai mica decat a oamenilor normali. Tratamentul se bazeaza in primul rand pe un regim alimentar din care se exclud pana la eliminare fainoasele, dulciurile si sarea si se scad grasimile.
Pregatirea pentru cura de slabit
Trebuie sa aflam intai care sunt cauzele care favorizeaza acumularea kilogramelor. Un endocrinolog ne va lamuri, cu niste analize simple. Inainte de a incepe cura de slabire e indicat un regim de detoxifiere, pentru a spori efectele dietei. Trebuie rezolvata constipatia, pentru eliminarea eficienta a reziduurilor depuse in colon. Deblocarea lui se poate face cu urmatoarea reteta: 5 lingurite tarate (cat mai proaspete), 1 lingurita miere,1 lingura ulei de masline virgin. Se pun la inmuiat intr-o cana cu apa plata de la ora 17 pana la ora 22. Se bea continutul seara, la ora 22. Ultima masa este in jurul orei 19. Cura se repeta timp de o saptamana, zilnic. Exista foarte multe regimuri de slabire, dar cu siguranta, INFOMETAREA NU ESTE O SOLUTIE! Bineinteles, de mare ajutor sunt gimnastica si mersul pe jos. Una din diete se bazeaza pe macerat de miere cu pulbere de plante medicinale, drojdie de bere si argila. Se elimina 2-4 kg pe saptamana. Maceratul reduce mult pofta de mancare. In plus, va ajuta la vindecarea dereglarilor de metabolism, responsabile de ingrasare. Este un regim usor de suportat, datorita reducerii progresive a numarului de calorii. Nu da ameteli, dureri de cap, senzatie de foame.
Cum se prepara maceratul de miere si plante?
Maceratul de miere cu pulbere de plante medicinale se prepara din: papadie (20 parti), frunze de mesteacan (10 parti), flori de soc (10 parti), frunze de urzica (10 parti), macese (10 parti), fructe de catina alba (10 parti), volbura (10 parti), fructe de ienupar (5 parti), frunze de nuc (5 parti), coaja de crusin (5 parti), frunze de dud (5 parti), turita mare (5 parti), coada soricelului (5 parti), rostopasca (5 parti) si coada calului (5 parti), tinctura de iod 1%, cate 3 picaturi pentru fiecare lingurita de pulbere de plante. Pentru intreaga cura, se folosesc 3 kg de macerat, obtinut din 2 kg de miere poliflora si 1 kg pulbere de plante medicinale. Preparatul se ia cu 1-2 pahare de apa minerala, ceai medicinal, sucuri de legume si fructe sau bors de tarite, in doze de cate 1 lingurita, de 3 ori/zi. Maceratul tine loc de mic dejun, gustare sau cina. Doar la pranz se mananca mai consistent. Nu se depasesc 6 lingurite de preparat pe zi. Daca mancati multe cruditati, veti produce enzime suficiente pentru ca toate procesele metabolice sa functioneze fara probleme.