De ce avem nevoie de suplimente
alimentare în viața noastră?

Diete și alimentație

Diete, cure de slăbire haotice, informații de peste tot care ne bombardează! Ce știm cel mai exact este că avem nevoie de suplimente alimentare.

Alimentația noastră de zi cu zi prezintă din ce în ce mai multe carențe iar suplimentele alimentare încep să ocupe un loc din ce în ce mai important în viața noastră.

Ce putem face să aducem calitate în viața noastră? Suplimentele alimentare completează lipsa nutrienților din alimentație? Îmi crește calitatea vieții dacă iau suplimente alimentare? Ce anume îmi garantează calitatea produsului: compoziția, prețul, producătorul? Reprezintă suplimentele alimentare un risc pentru sănătatea noastră? De ce cantitate am nevoie? Iată numai câteva întrebări pe care trebuie să ți le pui atunci când te gândești la o stare generală mai bună.


Suplimenții alimentari

Cu siguranță, suplimenții alimentari sau suplimentele alimentare, așa cum le este și denumirea, reprezintă un aport suplimentar de nutrienți care vine în completarea alimentației și este un suport esențial pentru fiecare dintre noi, în funcție de nevoia personală: renală, hepatică, digestivă, minerale, vitamine, etc.

Calitatea vieții se schimbă atunci când consumăm suplimente naturale (când spun naturale, mă refer la ceea ce ne oferă natura, nu substituenții chimici). Nu numai că organismul primește cu bucurie suplimentele alimentare, dar se crează un echilibru la nivelul întregului corp pentru că, așa cum este bine știut, dacă un lucru merge rău atrage de la sine un al doilea și un al treilea și se crează un cerc vicios. Același lucru se întâmplă și cu organismul nostru. În urma unei carențe, organismul nostru va reacționa și atunci când se crează o sensibilitate sau o funcție mai leneșă pe care o ignorăm mult timp, apare bineînțeles o afecțiune care poate deveni cronică. Suplimentele alimentare nu fac altceva decât să prevină foarte multe dezechilibre și să mențină calitatea vieții la cote înalte.

Producătorul suplimentelor

 Producătorul de asemenea este foarte important pentru că el este cel care asigură calitatea produsului finit.

Suplimentele alimentare sunt adresate în general adulților iar producătorii au obligația de a menționa pe etichetă cărei categorii îi sunt recomandate acele produse: sunt suplimente alimentare numai pentru gravide, numai pentru bărbați, numai pentru femei, pentru copii etc.

Nu trebuie să fii alchimist să-ți alegi suplimentele alimentare. Farmaciile și magazinele de specialitate cu produse naturiste îți pot oferi o gamă foarte variată de suplimente și cu siguranță vei avea parte și de îndrumare din partea personalului calificat.

După mult studiu de piață, ca și farmacist, prin marea și oceanul suplimentelor alimentare, m-am oprit asupra unei firme austriace cu renume si produse a căror calitate, testată personal, m-a impresionat: BIOGENA.

Vă invit să explorați siteul Biogena accesând linkul alăturat – BIOGENA.

Ai grijă de sănatatea ta că boala o simți dar sănătatea NU!

Dr. Farm. Iulia Preda