Suntem în plină vară, când pieţele sunt invadate de culori vibrante şi de arome îmbietoare. Profită de substanţele-minune pe care le conţin fructele şi fă-ţi cele mai delicioase măşti şi tratamente „de casă”, pentru o piele catifelată!
Piersica este un fruct cu conţinut extrem de nutritiv pentru piele. Are un bogat conţinut de fibre şi vitamine A, B, C, uleiuri esenţiale, caroten şi minerale.

Iulia Preda, reputat farmacist, îți oferă 3 reţete de maşti în care vedeta este piersica, acest fruct suculent şi aromat, cu proprietăţi antioxidante şi acizi alfa hidroxi .

Mască pentru hidratare

Amestecă 2 linguriţe de suc de piersici cu 1/2 linguriţă de miere şi 2 linguri de ulei de migdale. Conţinutul rezultat se aplică pe mâini, faţă şi corp, ori de câte ori este necesar, pentru o piele energizată şi hidratată.

Mască pentru pielea sensibilă

Pentru pielea sensibilă, poți alege un alt preparat foarte uşor de obţinut: 1/2 piersică coaptă, descojită, se amestecă cu 2 linguri de iaurt (simplu). Se aplică pe faţă şi gât şi se lasă să acţioneze timp de 20 de minute. Apoi se clăteşte cu apă călduţă!

Mască antirid

Pentru a îndepărta ridurile şi petele întunecate ale tenului, poți să prepari un piure de piersici peste care adaugi o lingură de ulei de măsline extra-virgin şi câteva picaturi de ulei de migdale dulci. Lasă masca pe piele aproximativ 15 minute.