În afara ridurilor, botoxul are capacitatea de a scăpa femeile, și nu numai, de o eventuală depresie. Un studiu în cadrul căruia 12 persoane au fost injectate cu botox, alte 13 beneficiind de alte tratamente cosmetice de înfrumusețare, a scos la iveală faptul că pacientele tratate cu botox raportau un nivel inferior de depresie, anxietate sau iritabilitate în comparație cu celelalte, la două săptămâni dupa intervenție.
Asta, chiar dacă și efectele intervențiilor celorlalte 13 persoane erau la fel de vizibile și de reușite, relatează The Telegraph.
Potrivit dr. Michael Lewis, de la Universitatea Cardiff, cea care a prezentat concluziile studiului în cadrul unei întruniri anuale a specialiștilor, British Psychological Society, botoxul se află în stransă legatură cu starea ulterioară a “pacientelor”. Concluziile ar putea conduce la tratamente ulterioare pentru bolile depresive.
Lewis a explicat că, în urma injectiilor cu botox, mimica, inclusiv cea negativă, nu mai poate apărea, cel puțin pentru o perioadă, ceea ce duce la un chip mai senin și o stare generală mai bună. Totuși, efectul este doar temporar, avertizează Lewis.
În afara ridurilor, botoxul este utilizat în cazul persoanelor care transpiră excesiv, care suferă de incontinență sau migrene. S-a demonstrat că are efect și în cazul durerilor de spate, tratarea cicatricelor și chiar obezității.